Tradicionális Thai masszázs

A tradícionális thai masszázs egyike a legrégebbi és leghatékonyabb keleti gyógymódnak.Ez a Távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajta több ezer éves hagyományokon alapszik.

thaimasszazsthai_masszazs_ismerteto_UzSJ1379107957A thai masszázs célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása. Egy egész testre kiterjedő energizáló, kimozgató masszázs, amely szárazon történik, szokás "száraz masszázsnak" nevezni. A masszázs könnyű ruhán keresztül történik a földön. A kezelés egyszerre nyugtató és serkentő. Javítja a vér – és nyirokkeringést, stimulálja a belső szervek működését, egyensúlyba hozza az energiaellátást. A nyújtások megszüntetik az izmok, izületek merevségét, a gerincoszlop feszültségét és csillapítják a fájdalmakat.

Javallatok: Mozgásszervi megbetegedések esetén. Lumbágó, derék, hátfájás és a görcsös izomzat kezelésére. Valamint kimerültség, fáradság, álmatlanság, illetve pszichés problémák esetén. Mozgásszegény életmód, magas vérnyomás, emésztési problémák, fejfájás esetén valamint a gyenge immunrendszer erősítésére.

A tudomány legendás alapító atyja egy észak-indiai orvos volt, Jivaka Kumar Bhacca. Szobrát a mai napig nagy becsben tartják, és tisztelettel övezik. Naponta friss ételt, virágot tesznek mellé, és füstölőt gyújtanak. Minden nap legalább egyszer elmondják a tiszteletére és a saját belső egyensúlyuk érdekében a páli nyelven fennmaradt mantrát. 

Buddha kortársa volt, és az akkori magadhai király, Bimbisara személyes orvosa, 2550 évvel ezelőtt. Buddha személyes barátja volt és szerzetesrend orvosa, melyről a buddhista szent iratok, a páli kánon (Tripitaka) is megemlékeznek. Az évszázadok során a thai masszázst fenntartották és fejlesztették. A masszázs technikája szájról-szájra terjedt, általában a családokon belül. A kolostorokban s pálmalevéliratokon őrizték a tudást.