Cellulit masszázs

Cellulit masszázs

Mi is a cellulit? Mi a különbség a cellulit és a cellulitisz között?

Az elsők között fontos különbséget tenni a cellulit és a cellulitisz között. A köznyelvben sokan tévesen alkalmazzák a narancsbőrre a cellulitisz kifejezést. Fontos viszont tudni azt, hogy a cellulitisz a kötőszövet fájdalmas gyulladását jelenti, melynek tünetei a bőrterület kivörösödése, fájdalma és nyomásérzékenysége. A cellulitisz kialakulását többnyire baktériumok okozzák.

cellulit (narancsbőr) a kötőszövet ödémája, vizenyője. A naracshéjra emlékeztető bőrrajzolat oka a sejtekben felhalmozódott és kiürülni nem tudó toxikus anyagok. A „beragadó” salakanyagok a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felülete a narancs héját utánzóan egyenetlenné válik.

cellulit_oka

Miért rekednek meg a salakanyagok a bőrben? 

Ennek fő oka, hogy a táplálkozással a sok bevitt és fel nem használt cukor zsír formájában elraktározódik a bőr sejtjeiben, és felhalmozódik a kötőszövetben, majd megduzzad, melynek következménye, hogy a bőr egyenetlenné válik és kialakul a narancshéjszerű bőrrajzolat. 

A folyamat hátterében az egészségtelen táplálkozás és mozgásszegény életmód a “fő bűnös”, de gyakran befolyásoló tényező lehet a genetikai háttér is. Az esetek túlnyomó többségében a comb, a csípő és a felkar a kritikus terület. 

Mit tehetünk a cellulit ellen?

A narancsbőr kialakulása ellene a legjobb módszer az egészséges táplálkozás, a rendszeres sportolás és a napi minimum 2-3 liter folyadék fogyasztása víz formájában.

Ha már kialakult a narancsbőr remek segítséget nyújthat a speciális cellulit masszázs és a fenti szempontok betartása. 

meizitang-kapszula-botanical-slimming-narancsbor-ellen

A cellulit masszázs elősegíti az új kollagén termelést, ami a szövetek feszesítését fokozza. 

A masszázs eredményeképpen a vér- és nyirokkeringés javul, a salakanyagok könnyebben távoznak a szervezetből, a bőr pedig szemmel láthatóan sokkal feszesebb lesz és az eredményeket a mérleg és a centi is tanúsítani fogja! 

A masszázs nagyon sokat segít, viszont szükség van Rád is! A fenti szempontok betartása (napirendbe beiktatott sport és egészséges táplálkozás, káros szokások minimalizálása illetve elhagyása) a kitűzött cél elérése érdekében elengedhetetlenek! 

Egy kezelés kb. 60-90 percet vesz igénybe, viszont masszázs kúra szükséges, mely a kezelendő területtől függően 8-10 alkalmat igényel. 

A cellulit masszázs ellenjavallatai: lázas állapot, daganat, trombózis, kezeletlen magas vérnyomás, lipomák (zsírcsomók), visszér gyulladás, cellulitisz.